Broccoli-spinaziesoep met bruchetta en kaas.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de broccoli en aardappels toe. Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep op matig vuur 10-15 minuten koken totdat de aardappels gaar zijn. Kook dan de spinazie kort mee totdat hij is geslonken. Pureer de soep met een staafmixer. Meng er de crème fraîche door en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Rooster de sneetjes stokbrood in een broodrooster goudbruin. Sprenkel er wat olijfolie over en verkruimel de kaas erover. Schenk de soep in kommen en leg in elke kom 2 kaasbruschetta’s. Serveer er eventueel nog extra stokbrood bij.
  2. Ik maakte deze soep met een ovenbroodje , dat belegd was met ham , cheddar en afgewerkt met bos ui ringetjes en bladpeterselie met een likje ketchup, omdat manlief geen liefhebber is van blauwe kaas.

Tip

Ik maakte deze soep voortreffelijke en gezonde soep met een ovenbroodje , dat belegd was met ham , cheddar en afgewerkt met bos ui ringetjes en bladpeterselie en een likje ketchup, omdat manlief geen liefhebber is van blauwe kaas.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Love to Cook op 17 februari 2017 om 18u55

Heerlijk gezond soepje en zo klaar. Vanwege de grote hoeveelheid heb ik de crème fraîche er voor slechts 2 porties ingedaan, zodat ik de rest nog kon invriezen en dan kun je later na opwarmen de room toevoegen en voorkom je schifting.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?