Broccoli - knoflooksoep

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 15 teentjes knoflook, 2 stronkjes broccoli, 4 eetlepels boter, 3 eetlepels bloem, 1 theelepel zout, ½ theelepel zwarte peper, 4 ½ dl melk, 4 ½ dl bouillon, slagroom naar smaak, paprikapoeder.
  2. Bereiding: Breng water aan de kook en laat de teentjes knoflook 1 minuut meekoken . Haal ze uit het water, schil ze en maak ze fijn (met de pers of met het mes). Snijd de broccoli in roosjes en maak kleine stukjes van de steeltjes (snijd de houterige deeltjes weg). Kook de broccoli tot ze zacht is en giet ze af (vang het kookvocht op). Smelt de boter in een sauspan en fruit er de knoflook in. Voeg de bloem, zout, en peper toe, blijf een minuut doorroeren en voeg dan de melk en de bouillon toe. Klop met een garde tot de soep bindt. Pureer de broccoli in een passe-vit met een beetje van de saus en blijf saus toevoegen tot alle broccoli fijn is gemaakt.
  3. Kruid naar smaak bij en maak de soep af met slagroom op de gewenste dikte. Serveer de soep met een beetje paprikapoeder erover. Deze rijke crèmige soep smaakt de tweede dag nog beter en kan koud of warm geserveerd worden. Voeg de tweede dag nog wat slagroom toe.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?