Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Broccoli- & bosuitjessoepje en crostini met Parmaham en groene pepertjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Voorbereiding5 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
voorgerecht
overig europees
soep
recipe image Broccoli- & bosuitjessoepje en crostini met Parmaham en groene pepertjes
  • 300 g broccoli
  • 2 bosuitjes
  • 0.25 stokbrood
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 100 ml light room
  • 4 kleine plakjes Parmaham
  • 0.5 el groene pepertjes (op zuur)
Voorbereiding
  1. Snijd het groen van 1 bosuitje in smalle reepjes en leg in ijskoud water om te krullen. Snijd de broccoli en de rest van de bosuitjes in stukjes. Snijd het brood in 8 dunne schuine plakjes.
Bereiding
  1. Breng de groenten in 800 ml water met het bouillonketeltje al roerend aan de kook en kook 15 minuten tot de broccoli zacht is. Pureer de soep. Roer de light room erdoor, voeg peper naar smaak toe en laat het soepje nog 3 minuten koken.
  2. Rooster het brood in een droge hete pan goudbruin. Halveer de plakken ham. Beleg de crostini met de ham en verdeel de groene pepertjes erover. Leg de crostini op 4 schoteltjes.
  3. Schep de hete soep in warme soeptassen of soepborden en garneer met de bosuikrulletjes. Zet de schoteltjes met crostini naast de soep op tafel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.