Altijd weten wat je gaat eten?
Briochetaart
-
300 g Bloem
-
100 g Lauwe melk
-
15 g Gist
-
20 g Suiker
-
1 Ei
-
50 g Bakboter
-
5 g Zout
-
250 g Pudding
-
40 g Parelsuiker
-
150 g Geweekte rozijnen
Bereidingswijze
- De grondstoffen goed mengen beginnen met kneden.
- (het zout pas toevoegen als er een deeg begint te vormen)
- Het deeg goed kneden tot een gladde massa. (10 à 15 min)
- Het deeg verdelen in 2 gelijke stukken en mooi opbollen.
- Afdekken en 15 minuten laten rijzen
- 1 deegbol uitrollen en in een taartvorm leggen van ± 22cm Ø.
- De bodem instrijken met pudding en lichtjes bestrooien met een 1/4 deel van de rozijnen en parelsuiker.
- 1 deegbol dun uitrollen in een rechthoek (± 25cm breed).
- Bestrijken met een dun laagje pudding
- Bestrooien met rest van de rozijnen en parelsuiker (1,5 cm van de rand blijven)
- Bovenzijde instrijken met water.
- Mooi en strak oprollen tot een worst en in stukjes snijden ± 3,5cm
- Met de deegstukjes de taartbodem beleggen en lichtjes aandrukken. Laten uitrijzen en afstrijken met ei.
- Afbakken op 220°C gedurende 20 à 25 minuten.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?