Recept 45**** (4 stemmen)

Bretonse mosselen met look en spek

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vis en schaaldieren

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei met de knoflook en het spek 5 minuten. Schep de helft in een steelpannetje. Voeg de wijn, de bladselderij (op 2 eetlepels na) en de mosselen aan de grote pan toe. Kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze openstaan en gaar zijn. Schep de mosselen in een schaal. Zeef het kookvocht en voeg 3 dl ervan toe aan het achtergehouden spek-prei mengsel. Roer de Room Fris erdoor en kook de saus tot deze lichtgebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de mosselen en strooi de rest van de bladselderij erover.
  2. Tip: Serveren met bruin stokbrood en een gemengde salade.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?