bretoense appeltaart

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. verwarm de oven voor op 180°
  2. Klop de boter met 125 gr rietsuiker tot créme. voeg 2 eidooiers toe en het sap van de limoen. zeef de bloem met het bakpoeder en spatel deze door het beslag.
  3. klop de 4 eiwitten op met een snuifje zout tot ze stijf zijn.
  4. schil de appel en snij in plakjes. meng 50 gr rietsuiker met de kaneel en wentel de schijfjes appel hierin.
  5. beboter een bakvorm en bestuif met bloem.
  6. giet het beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig.
  7. verdeel de appels op het beslag (zie foto)
  8. bak de taart in een oven van 180° gedurende 40 - 45 min

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door pascal lekker op 20 april 2016 om 11u22

lekker bedankt

Hoeveel sterren geef jij dit recept?