Recept 45**** (1 stem)

Bretoense Appeltaart op mijn pépé's wijze

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden (stand boven- en onderwarmte).
  2. Appelen in kleine blokjes van ongeveer 1 cm snijden.
  3. Boter lichtjes laten smelten.
  4. Suiker, vanillesuiker en vanillepoeder mengen.
  5. 4 eieren mixen, dan geleidelijk de mengeling van suiker en vanillepoeder toevoegen tot het beslag bleker kleurt en een beetje schuimt, erna afgekoelde gesmolten boter toevoegen, dit alles ongeveer 5 minuten mixen op hoogste stand.
  6. Bladerdeeg uitrollen in bakvorm en met een vork gaatjes prikken.
  7. Deegbeslag in doen en erna de appeltjes toevoegen. Appeltjes mooi verdelen.
  8. Taart 1 uur in de oven op 180 graden.
  9. Taart uit de oven, laten afkoelen en dan in de frigo plaatsen. Na een uurtje = puur genieten!

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door dieter desnyder op 08 december 2015 om 10u31

hallo ik heb dit ook klaargemaakt . zelf heb ik de kristalsuiker vervangen door cassonade suiker .dit geeft een speciale en andere touch aan je taart.

Gepost door Solo op 16 december 2015 om 12u41

Mmm, lekkere tip!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie