Bretoense Appeltaart op mijn pépé's wijze

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden (stand boven- en onderwarmte).
  2. Appelen in kleine blokjes van ongeveer 1 cm snijden.
  3. Boter lichtjes laten smelten.
  4. Suiker, vanillesuiker en vanillepoeder mengen.
  5. 4 eieren mixen, dan geleidelijk de mengeling van suiker en vanillepoeder toevoegen tot het beslag bleker kleurt en een beetje schuimt, erna afgekoelde gesmolten boter toevoegen, dit alles ongeveer 5 minuten mixen op hoogste stand.
  6. Bladerdeeg uitrollen in bakvorm en met een vork gaatjes prikken.
  7. Deegbeslag in doen en erna de appeltjes toevoegen. Appeltjes mooi verdelen.
  8. Taart 1 uur in de oven op 180 graden.
  9. Taart uit de oven, laten afkoelen en dan in de frigo plaatsen. Na een uurtje = puur genieten!

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door dieter desnyder op 08 december 2015 om 10u31

hallo ik heb dit ook klaargemaakt . zelf heb ik de kristalsuiker vervangen door cassonade suiker .dit geeft een speciale en andere touch aan je taart.

Gepost door Solo op 16 december 2015 om 12u41

Mmm, lekkere tip!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?