Bretoense Appeltaart

Deze heerlijke taart is een familierecept. Mijn grootvader heeft hier zijn hart en ziel in gestopt en dat proef je! Eén hap tovert een glimlach op je gezicht.

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd eerst de appelen in blokjes van ongeveer 1 cm.
  2. Smelt vervolgens de boter in een steelpannetje op een zacht vuur. Zet het pannetje opzij en laat de boter afkoelen.
  3. Roer de droge ingrediënten (suiker, vanillesuiker en vanillepoeder) door elkaar.
  4. Mix de eieren in een beslagkom. Voeg dan geleidelijk de mengeling van suiker en vanillepoeder toe. Blijf mixen tot het beslag bleker kleurt. Voeg erna de afgekoelde gesmolten boter toe en mix het beslag verder op de hoogste stand in ongeveer 5 minuten, tot een romige massa.
  5. Rol het bladerdeeg uit in bakvorm en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  6. Stort vervolgens het beslag in de bakvorm en voeg daarna de appeltjes toe. Verdeel de appeltjes mooi in de bakvorm.
  7. Bak de taart een 1 uur op 180 graden (boven- en onderwarmte). Haal de taart uit de oven en laat hem vervolgens afkoelen. Plaats ten slotte de taart nog een uur in de koelkast.

Tip

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Leg de boter en de eieren dus minimaal een uur van tevoren uit de koelkast. Vervang de witte basterdsuiker door bruine basterdsuiker en dien de taart nog lichtjes warm op met een bolletje lekkere vanille-ijs.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door dieter desnyder op 08 december 2015 om 11u31

hallo ik heb dit ook klaargemaakt . zelf heb ik de kristalsuiker vervangen door cassonade suiker .dit geeft een speciale en andere touch aan je taart.

Gepost door Solo op 16 december 2015 om 13u41

Mmm, lekkere tip!

Gepost door The Baking Fairy op 16 november 2020 om 23u07

Wat fijn om te horen! Ik heb hier ondertussen ook mee geëxperimenteerd en het smaakt inderdaad heerlijk. :)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?