Recept 55***** (1 stem)

Braziliaanse chocomousse

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

crèmes, mousses en toppings

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. -Verwarm op zacht vuur (of in bain marie) de koffie met de suiker tot deze laatste opgelost is.
  2. -Voeg er de in stukjes gebroken chocolade aan toe en roer onafgebroken tot ook deze gesmolten is.
  3. -Van het vuur nemen, de boter in plakjes toevoegen en daarna één na één de eierdooiers. Je moet een mooi glad mengsel bekomen. Laat dit goed afkoelen.
  4. - klop het eiwit heel stijf met een klein beetje zout
  5. - meng voorzichtig het tot sneeuw geklopte eiwit door het afgekoelde chocolademengsel.
  6. - Giet in glazen of schaaltjes en bewaar in de koelkast.
  7. - Versier vlak voor het opdienen met een toef gezoete slagroom en een likeurkoffieboontje of suikerviooltjes of iets dgl.
  8. Hier smaakt een glaasje Banyuls wijn ook uitstekend bij !

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 17 oktober 2012 om 19u50

Suces met dit recept Ingrid!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie