Ingrediënten voor 6 personen
- 1 kopje sterke koffie van goede kwaliteit
- 4 kakelverse eieren
- 50 g goede boter
- 250 g fondantchocolade
- 3 soeplepels kristalsuiker
Bereidingswijze
- -Verwarm op zacht vuur (of in bain marie) de koffie met de suiker tot deze laatste opgelost is.
- -Voeg er de in stukjes gebroken chocolade aan toe en roer onafgebroken tot ook deze gesmolten is.
- -Van het vuur nemen, de boter in plakjes toevoegen en daarna één na één de eierdooiers. Je moet een mooi glad mengsel bekomen. Laat dit goed afkoelen.
- - klop het eiwit heel stijf met een klein beetje zout
- - meng voorzichtig het tot sneeuw geklopte eiwit door het afgekoelde chocolademengsel.
- - Giet in glazen of schaaltjes en bewaar in de koelkast.
- - Versier vlak voor het opdienen met een toef gezoete slagroom en een likeurkoffieboontje of suikerviooltjes of iets dgl.
- Hier smaakt een glaasje Banyuls wijn ook uitstekend bij !
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Solo op 17 oktober 2012 om 21u50
Suces met dit recept Ingrid!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?