use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Brandade van schelvis
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Brandade van schelvis

Brandade van schelvis

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 150 g kruimige aardappelen (Bintje of Eigenheimer)
  • 200 g schelvisfilet
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g zure room
  • 1 l visfond
  • 2 takjes peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes. Doe ze in een kookpot en voeg water toe tot de aardappelblokjes net onder staan. Voeg een snuifje zout aan het water toe en kook de aardappelen in een tiental minuten. Giet af en laat even uitdampen.
  2. Controleer de schelvisfilet op achtergebleven graatjes en snijd hem in blokjes. Verhit een antikleefpan en smelt er een eetlepel Solo in. Voeg de visblokjes toe, samen met de visfond en de gesnipperde knoflook. Stoof de vis gaar in een vijftal minuutjes.
  3. Haal de vis met een schuimspaan uit de pan en laat hem uitlekken. Doe de vis in een kom en prak hem met een vork. Voeg de aardappelen toe en stamp alles fijn met een pureestamper. Voeg de zure room toe en roer alles tot een smeuïge puree.
  4. Hak de peterselie fijn en voeg hem toe aan de puree. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de schelvisbrandade met een fris groen slaatje en een stuk knapperig stokbrood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.