Bramenmuffins met bramen curd en verse munt

Recept zelf bramenmuffins bakken. Zelf bramen curd maken, koken en bereiden. Recepten high tea met bramencurd.

0 (0)
35 min

Ingrediënten voor 16 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Meng in een schaal met een mixer het meel, 60 g Becel Bakken & Braden, 45 g suiker, het bakpoeder, 1 ei, de platte kaas, 1 tl citroenzeste en 2 tl citroensap zo kort mogelijk, maar goed door elkaar.
  2. Verdeel het beslag over de papieren muffinvormpjes en zet ze in de holletjes in de bakvorm. Druk in elk een braambes (totaal 50 g, als er niet genoeg bramen zijn kun je er ook een paar zonder maken). Bak ze in de warme oven in ca. 25 minuten gaar.
  3. Breng 25 g bramen met 1 el citroensap, de rest van de citroenzeste, 20 g Becel Bakken & Braden en 15 g suiker aan de kook in een klein pannetje, druk de bramen een beetje fijn met een lepel en laat 3 tot 5 minuten pruttelen op een heel laag vuur. Doe het halve losgeklopte ei in een schaaltje. Zeef het bramensap boven het ei, roer het direct goed door en giet het mengsel terug in het pannetje. Verwarm al roerende op een heel laag vuur tot de “curd” dik geworden is. Schep in een potje of schaaltje en laten afkoelen.
  4. Geef de bramencurd bij de minimuffins.

Tip

Vervang bij de bramenmuffins met bramencurd de bramen eens door vlierbessen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?