Recept 55***** (3 stemmen)

Bouwstenen cakejes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
55 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht 160 °C).
  2. Boen de citroen onder stromend water schoon, rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit. Klop de Solo Patisserie met de suiker met de mixer met gardes zacht, lichtgeel en romig. Klop één voor één de eieren en de citroenrasp erdoor. Meng de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout en spatel het met de sinaasappellimonade door het eimengsel.
  3. Verdeel het deeg over de ingevette bakvorm, strijk het glad en bak de cake op de onderste richel van de voorverwarmde oven in ca. 35-40 minuten lichtbruin en gaar. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken deze moet er droog uitkomen, zo niet verleng de oventijd dan met 5 minuten en controleer nogmaals. Laat de cake afkoelen.
  4. Snijd de bruine randjes van de cake en snijd hem in 32 langwerpige stukjes (4x8 stukjes).
  5. Roer de gezeefde poedersuiker met 4-5 el citroensap tot een dik glazuur. Verdeel de suikerglazuur in 4 gelijke porties en roer er de verschillende kleuren levensmiddelenkleurstof door. Bestrijk de stukjes cake met de verschillende glazuren. Laat het iets drogen en druk er de chocoladesnoepjes van dezelfde kleur in. Laat het glazuur helemaal drogen.
Tip

Maak deze leuke Lego cakejes met de kinderen tijdens een kinderpartijtje of als ze vrij zijn van school. Bak de cake van tevoren en laat de kinderen er echte bouwstenen van maken. Voor een natuurlijke oranje kleur pureer of sap je 4 geschilde worteltjes. Gepureerde wortel wrijf je ook nog even door een fijne zeef. Deze puree kun je gebruiken ter vervanging van de kunstmatige kleurstoffen die je kant en klaar koopt. Voor een donker oranje kleur moet je het sap of de puree nog wat extra inkoken. Voor een natuurlijke rode kleur pureer en zeef je een handje frambozen. Wrijf de frambozenpuree door een zeef om de pitjes te verwijderen. Voor een intensere kleur moet de de frambozenpuree nog iets inkoken. Roer goed om aanbranden te voorkomen en voeg beetje bij beetje de puree toe aan het suikerglazuur totdat de gewenste kleur bereikt is. Je hebt dan minder citroensap nodig. Voor een natuurlijke gele kleur kun je kurkuma of geelwortel gebruiken. Roer een mespunt door het suikerglazuur. Wil je een intensere kleur voeg dan meer kurkuma of geelwortel toe. Voor een natuurlijke groene kleur pureer of sap je ca. 50 g verse spinazie. Gepureerde spinazie wrijf je ook nog even door een fijne zeef. Kook de puree of het sap voor een sterkere kleuring op een laag vuur in. Let er wel op dat het niet aanbrandt. Deze kleurstof voeg je toe aan het suikerglazuur. Voeg dan minder citroensap toe.

Ingrediëntenvoor 32 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door pascal lekker op 28 februari 2017 om 09u55

morgen proberen met de kids thx

Gepost door Solo op 02 maart 2017 om 15u10

Hoi Pascal, ja zeker uitproberen met de kids! Pret gegarandeerd voor jou en de kids :)! Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie