use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bouwstenen cakejes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bouwstenen cakejes

Bouwstenen cakejes

Deze veelkleurige bouwstenen cakejes bakken is écht kinderspel. Het is dan ook superleuk om ze samen met kinderen te maken als je een uurtje vrij hebt. Bakplezier gegarandeerd!

Cakjes bakken en cakejes maken, met deze leuke lego bouwstenen cakejes maak je spannende kindercakejes.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    1 uur 35 min
  • Porties
     
    32 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 biologische citroen
  • 300 g Solo Patisserie, op kamertemperatuur
  • 300 g suiker
  • 6 eieren
  • 450 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 150 ml sinaasappellimonade
  • 300 g poedersuiker
  • oranje levensmiddelenkleurstof
  • rode levensmiddelenkleurstof
  • groene levensmiddelenkleurstof
  • gele levensmiddelenkleurstof
  • 200 g gekleurde chocoladesnoepjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht 160 °C).
  2. Boen de citroen onder stromend water schoon, rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit. Klop de Solo Patisserie met de suiker met de mixer met gardes zacht, lichtgeel en romig. Klop één voor één de eieren en de citroenrasp erdoor. Meng de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout en spatel het met de sinaasappellimonade door het eimengsel.
  3. Verdeel het deeg over de ingevette bakvorm, strijk het glad en bak de cake op de onderste richel van de voorverwarmde oven in ca. 35-40 minuten lichtbruin en gaar. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken deze moet er droog uitkomen, zo niet verleng de oventijd dan met 5 minuten en controleer nogmaals. Laat de cake afkoelen.
  4. Snijd de bruine randjes van de cake en snijd hem in 32 langwerpige stukjes (4x8 stukjes).
  5. Roer de gezeefde poedersuiker met 4-5 el citroensap tot een dik glazuur. Verdeel de suikerglazuur in 4 gelijke porties en roer er de verschillende kleuren levensmiddelenkleurstof door. Bestrijk de stukjes cake met de verschillende glazuren. Laat het iets drogen en druk er de chocoladesnoepjes van dezelfde kleur in. Laat het glazuur helemaal drogen.
Maak deze leuke Lego cakejes met de kinderen tijdens een kinderpartijtje of als ze vrij zijn van school. Bak de cake van tevoren en laat de kinderen er echte bouwstenen van maken. Voor een natuurlijke oranje kleur pureer of sap je 4 geschilde worteltjes. Gepureerde wortel wrijf je ook nog even door een fijne zeef. Deze puree kun je gebruiken ter vervanging van de kunstmatige kleurstoffen die je kant en klaar koopt. Voor een donker oranje kleur moet je het sap of de puree nog wat extra inkoken. Voor een natuurlijke rode kleur pureer en zeef je een handje frambozen. Wrijf de frambozenpuree door een zeef om de pitjes te verwijderen. Voor een intensere kleur moet de de frambozenpuree nog iets inkoken. Roer goed om aanbranden te voorkomen en voeg beetje bij beetje de puree toe aan het suikerglazuur totdat de gewenste kleur bereikt is. Je hebt dan minder citroensap nodig. Voor een natuurlijke gele kleur kun je kurkuma of geelwortel gebruiken. Roer een mespunt door het suikerglazuur. Wil je een intensere kleur voeg dan meer kurkuma of geelwortel toe. Voor een natuurlijke groene kleur pureer of sap je ca. 50 g verse spinazie. Gepureerde spinazie wrijf je ook nog even door een fijne zeef. Kook de puree of het sap voor een sterkere kleuring op een laag vuur in. Let er wel op dat het niet aanbrandt. Deze kleurstof voeg je toe aan het suikerglazuur. Voeg dan minder citroensap toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.