Ingrediënten voor 2 personen
- kg verse schone mosselen p.p
- 1 grote ui
- 1 grote wortel
- 1 kleine venkelknol
- 4 lente uitjes
- 2 teen knoflook
- 1 bosje peterdelie
- 1 el verse tijm
- 1 tl five spices poeder ( toko)
- 100 ml olijfolie
- 150 ml droge wite ( Riesling)
- 3 el crème fraîche
Bereidingswijze
- Wok, de allergrootste pan (met deksel) die je hebt.
- Was de groenten, snipper de ui, de bosuitjes, teentjes knoflook en snijd de wortel en de venkelknol* in stukjes.
- Neem de wok, doe er de olijfolie, de tijm en het five spices kruid in, goed heet vuur en roerbak de groenten totdat ze glazig geworden zijn.
- Was nu de mosselen, doe ze in de grote pan, wijn er bij en kook ze in een paar minuten gaar totdat ze open staan.
- Geen dichte op kapotte mosselen nemen, gooi die weg.
- Je gaat nu de wijn ruiken en de alcohol verdampt.
- Groente er bij uit de wok, creme fraîche er bij, bos gesnipperde peterselie er bij en nog even goed warm laten worden.
- Even je vinger in de pan en proeven, evt. nog ietsje nakruiden. De bedoeling is om een heerlijke, zoete, iets pittige anijssmaak te creëren.
- Derhalve de venkel gekozen en het five spice kruid, heerlijk. . Nu kunnen we lekker smullen van deze heerlijke mosselpan bomvol mooie smaken.
- Serveertips
- Lekker met frietjes of met stokbrood
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?