Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg kippenfilet, in blokjes
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, geplet
- 1/4 tl gember
- 1 rode peper, zeer fijn gesneden
- 60 ml appelsap
- 70 gram lichtbruine suiker
- 2 el ketchup
- 1 el ciderazijn
- 120 ml water
- 75 ml sojasaus
- 375 gram rijst
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een wokpan. Voeg stukjes kip toe en bak tot ze lichtbruin zijn en verwijder de kip.
- Voeg de resterende ingrediënten toe, verwarm op middelhoog vuur tot alles goed gemengd en opgelost is.
- Voeg de kip toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen.
- Kook terwijl de rijst zoals op de verpakking.
- 1 portie (300g) Calorieën: 474 - Vetten 22.3 g - Verzadigd vet 5.9 g -Cholesterol 132 mg - Natrium 1429 mg - Koolhydraat 21.3 g - Vezels 0,3 g - Suikers 19.5 g - Eiwit 45.5 g
Tip
Je kan de sojasaus vervangen door worcestersaus. ~ De kip kruiden met kippenkruiden of peper en zout. ~ 1 el maïzena toevoegen om de saus te dikken. ~ Ook lekker met wat gestoomde broccoli. ~ BBQ-saus gebruiken in plaats van ketchup.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?