Bouillonsoep met vlees

Breng je huisgemaakte bouillonsoep op smaak met vlees: ideaal als krachtige basis én overheerlijk als garnituur in je soep. Dit recept toont hoe je dat doet.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten: 750 gr runderschenkel 2 liter water 1 schoongemaakte en kleingesneden ui 2 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen 2 schoongemaakte en in ringen gesneden preien 2 schoongemaakte en in plakjes gesneden worteltjes 4 takjes peterselie 2 takjes selderij 5 geplette witte peperkorrels Zout Bereiding: Doe de schenkel met het water in een pan en breng het geheel aan de kook Voeg de kleingesneden ui, de blokjes aardappel, de ringen prei, de plakjes wortel, de takjes peterselie en selderij en de geplette peperkorrels toe Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de bouillon ± 2 1/2 uur zachtjes trekken Haal de schenkel uit de bouillon en snijd het vlees in kleine blokjes Zeef de bouillon en doe hem terug in de pan Breng de bouillon aan de kook en laat hem bij vrij veel hitte inkoken tot nog ± 1 1/2 liter bouillon is overgebleven Voeg de stukjes vlees toe en maak de bouillonsoep op smaak met wat zout en peper

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?