Recept 15* (1 stem)

Bouillon van shiitake met mosseltjes, hazelnootbotercappuccino

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

SOEPERDELUXE

tijd
40 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Breng de gevogeltebouillon aan het sudderen met de gedroogde shiitakes, de knofl ook en de sojasaus. Laat dit samen trekken gedurende 20 minuten.
  2. Snijd de ui en de selder in grove stukken. Verwarm een weinig olie in een grote kookpot en stoof de ui en selder kort aan. Voeg er de mosselen aan toe en plaats er een deksel bovenop.
  3. Stoom de mosselen gaar in een vijftal minuten. Schep ze halverwege om. Laat ze afkoelen en haal de mosselen uit de schelp.
  4. Verwarm de Solo tot ze bruin kleurt en giet ze bij de melk. Kruid de melk met peper, zout en een weinig nootmuskaat. Houd de hazelnootbotermelk warm.
  5. Snijd de verse shiitakes in reepjes, snipper de bieslook en meng beide bij de mosselen. Breng de garnituur verder op smaak.
  6. Zeef de bouillon. Verdeel de garnituur over de kommen en vervolgens de bouillon.
  7. Mix de hazelnootbotermelk tot ze schuimig wordt en verdeel dit over de 4 borden.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Loetje123 op 28 april 2014 om 20u47

Dit lijkt me een lekker recept, alleen heb ik mijn bedenkingen over de tooevoeging van de hazelnootboternelk.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?