Recept 05 (0 stemmen)

Bouillon van ossenstaart met knolselder en bospaddenstoelen

Dit is een recept van

tijd
180 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bind de tijm, laurier en peterselie samen met wat keukentouw.
  2. Braad de stukken ossenstaart aan in een weinig olie tot ze mooi bruin gekleurd zijn.
  3. Giet het vet af en doe de ossenstaart in een grote pot met kruidentuiltje, wat zout, de geschilde wortelen, 1/4 knolselder, geschild en in grove stukken gesneden. Verwarm alles tot tegen het kookpunt aan.
  4. Snijd de uien ongepeld in twee en verwijder eventuele loszittende schilletjes, leg een vel alufolie in een pan met dikke bodem en leg er de uien met de opengesneden kant naar beneden toe op. Verwarm de uien tot er geen vocht meer uitkomt en ze konkerbruin zijn. Voeg de uien bij de bouillon en laat alles 3 à 4 uur zachtjes trekken. Schuim hierbij de bouillon regelmatig af en zorg ervoor dat de bouillon zeker niet begint door te koken, en dat de osssenstaart blijft onderstaan.
  5. Snijd ondertussen de overige knolselder in kleine blokjes. Maak de bospaddenstoelen goed schoon, snijd de paddenstoelen op gelijke grootte indien nodig.
  6. Zeef de bouillon en haal het vlees van e botten, snipper het vlees fijn.
  7. Gaar de knolselderblokjes verder in de bouillon (10 à 15 min.) Voeg, voor het doorgeven, de paddenstoelen toe, laat nog 1 minuut zachtjes koken. Voeg de sherry toe.
  8. Verdeel de soep over voorverwarmde borden of kommetjes met daarin het fijngesnipperde ossenstaartvlees. Werk af met fijngesnipperde platte peterselie.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?