use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bouillabaisse met saffraan en stokbrood
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bouillabaisse met saffraan en stokbrood

Bouillabaisse met saffraan en stokbrood

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 poon
  • zout en peper
  • 1 kruidentuiltje (enkele verse takjes venkel tijm en een laurierblad)
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 50 g geraspte gruyère
  • 2 grote tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 8 sneetjes geroosterd brood
  • 1 l visbouillon
  • enkele saffraandraadjes
  • 350 g kabeljauw, zonnevis of wijtingfilet
  • 1 dl Bertolli extra Vergine

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de poon, de tomaten, de knoflook en de ui in grove stukken en leg ze in een grote pan met dikke bodem.
  2. Voeg de olie, peper en zout, het kruidentuiltje de saffraan en de bouillon toe en laat op eenl hoog vuur 5 minuten garen .
  3. Veog dan de andere in grote stukken gesneden vis toe en laat nog 10 minuten verder garen.
  4. Leg het licht gegrilde stokbrood in vier soepkommen.
  5. Zeef de soep en schenk ze over de sneetjes brood.
  6. Voeg wat stukjes vis bij en bestrooi met verse peterselie en gruyère en dien op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.