Boterwafels

2 (2)
0 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 1 personen

  • 120 gr roomboter
  • 500 g tarwebloem
  • 5 dl water
  • 5 dl halfvolle melk
  • 40 g gist
  • 5 g suiker
  • 5 eieren

Bereidingswijze

  1. De eieren splitsen. Het eiwit tot sneeuw kloppen samen met de suiker.
  2. De gist oplossen in lauw water en samen met de losgeklopte eierdooiers bij de melk voegen.
  3. De bloem zeven en tegelijk door de vloeistof roeren. Alles zorgvuldig mengen.
  4. De eiwitsneeuw voorzichtig door het deeg spatelen.
  5. Ten slotte de boter smelten en bij het mengsel voegen.
  6. Bakken in een heet wafelijzer. Serveren met boter, suiker, slagroom, confituur of vruchten.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?