Recept 05 (0 stemmen)

Boterslasoep met waterkers

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. - 200 gram kruimige aardappels, geschild
  3. - 25 gram boter
  4. - 1 ui, gesnipperd
  5. - 1 zak botersla (100 gram)
  6. - 1 zak waterkers (75 gram)
  7. - 750 ml kippenbouillon (van tablet)
  8. - 100 gram Ardenner kiprollade (vleeswaren), in dunne reepjes
  9. - staafmixer of keukenmachine
  10. Bereiding:
  11. Snijd de aardappels in kleine blokjes. Smelt de boter in een soeppan en bak de ui heel zachtjes tot hij glazig ziet. Schep de aardappelblokjes erdoor en verwarm alles nog 2-3 minuten op heel zacht vuur. Schep de botersla door het aardappel-uimengsel. Schep de waterkers erdoor, maar houd 4 mooie takjes apart. Laat de sla en waterkers al omscheppend slinken. Maal wat peper boven ce pan en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender of keukenmachine. Warm de gebonden soep nog even zachtjes door en breng hem op smaak met zout en peper. Schep de slasoep in vier warme diepe borden en leg in het midden een bergje van reepjes Kiprollade. Garneer met de takjes waterkers.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie