Boterkoek

Ingrediënten voor 4 personen

  • 225 gr bloem
  • 150 gr witte basterd suiker
  • 200 gra zachte roomboter
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 ei geklutst
  • 1 el melk

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  2. Kneed de bloem, het suiker en de boter samen tot een smeuïg deeg
  3. Voeg een klein beetje zout toe
  4. Doe het deeg in een vorm (boterkoekvorm van 24 centimeter)
  5. Meng het geklutste ei met een eetlepel melk en verdeel het vervolgens over de koek
  6. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en laat hem 25 minuten bakken
  7. Haal de bakvorm uit de oven, laat hem even afkoelen en je kunt direct genieten van de heerlijke boterkoek

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?