Recept 05 (0 stemmen)

bosvruchtensorbet

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

ijs en sorbet

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de vruchten met wat water en mix. Laat afkoelen en maak ondertussen de suikerstroop.
  2. Maak suikerstroop met suiker en water:
  3. Los met de houten lepel de suiker dooreen het water, op matige hitte. Laat 1 min. koken en laat de stroop afkoelen. De stroop wordt automatisch ook nog dikker.
  4. Meng de koude stroop met de gemixte vruchten en laat zeker 20 min. draaien in de ijsmachine.

Bron: https://www.google.be/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiMjfHQspDLAhVFpQ4KHYDUB5AQFggbMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.vandewiele-m.be%2Fkoken%2Frecepten%2FNagerechten%2FBosvruchten-sorbet.htm&usg=AFQjCNGfc5k5BA7WKQam4j1a3wfMLeXIuA

Tip

Nadat je het ijs uit de ijsmachine hebt gehaald, laat nog een uurtje of wat staan in de diepvriezer. Anders zult u geen bollen kunnen maken. Serveer met verse bosvruchten of in combinatie van een bolletje vanille-ijs.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie