bosvruchtensorbet

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram verse of ingevroren bosvruchten
  • 275 ml water
  • 275 g fijne kristalsuiker

Bereidingswijze

  1. Kook de vruchten met wat water en mix. Laat afkoelen en maak ondertussen de suikerstroop.
  2. Maak suikerstroop met suiker en water:
  3. Los met de houten lepel de suiker dooreen het water, op matige hitte. Laat 1 min. koken en laat de stroop afkoelen. De stroop wordt automatisch ook nog dikker.
  4. Meng de koude stroop met de gemixte vruchten en laat zeker 20 min. draaien in de ijsmachine.

Tip

Nadat je het ijs uit de ijsmachine hebt gehaald, laat nog een uurtje of wat staan in de diepvriezer. Anders zult u geen bollen kunnen maken. Serveer met verse bosvruchten of in combinatie van een bolletje vanille-ijs.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?