Ik heb bijna altijd bosuitjes in de koelkast. Toen ik dit las.... om ze weer te laten groeien , was ik helemaal in de ban. Ik gooi de kontjes van de bosui namelijk altijd weg. Dus nu proberen om nieuwe te laten groeien.
.Zet ze rechtop in een glaasje ( die kontjes) met wat water op de vensterbank .
En na een week of 2 heb je nieuwe, maar wel regelmatig water bijvullen en/of verversen.
A Ter garnering op je soep
Fijne ringetjes bosui op je soep zijn niet alleen een lust voor het oog, maar geven ook een frisse smaak aan je gerecht. Heerlijk bij wat zwaardere, gebonden soepen.
B Maak een kopje bouillon en doe er wat fijn gesneden bosuitjes in. Een heerlijk kopje magere opkikker.
C Bak met wat restjes rijst. De ideale manier om ook je overgebleven rijst te gebruiken, is om het te bakken in wat wokolie met een paar in stukjes gesneden bosui. Lekker met roereitje , een scheutje ketjap en eventueel wat stukje kip , ham of spekjes en wat andere groenten.
D Door salades Soms is een gewone ui net te pittig voor door een salade, en dan zijn bosuitjes de perfecte vervanging. Ze zijn fris, een tikje scherp maar net niet té. Ook lekker door een portie (koud) noedels.
E Op een broodje. Wat dacht je van tonijnsalade met verse ringetjes bosui? Of met bijvoorbeeld kaas met verse tomaat en ringetjes bosui. .Gewoonweg lekker en gezond.
Verdienen we dit jaar wat meer blije momenten? Sla aan het bakken en geniet van heerlijke, kleine gelukjes. Solo helpt je: doe snel mee met onze wedstrijd en win een KitchenAid keukenrobot t.w.v. € 529 of een van onze 5 bakpakketten.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Love to Cook op 11 maart 2014 om 21u10
Dit is het resultaat van 2 weken "groeien" . Morgen wordt er geoogst.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?