Recept 05 (0 stemmen)

Bospaddestoelensoep met gerookte ham

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. - 2 sjalotjes
  3. - 1 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  4. - 25 gram boter
  5. - 400 gram gemengde paddestoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shii-take)
  6. - 7 dl groentebouillon of kippenbouillon (van tablet of uit pot)
  7. - 300 ml kookroom
  8. - versgemalen peper
  9. - zout
  10. - 100 gram hamreepjes
  11. - 2 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries)
  12. Bereiding:
  13. Pel de sjalotjes en snipper ze in een soeppan in de hete olie en boter. Borstel of veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes of reepjes. Bak de paddestoelen even mee met de sjalotjes totdat ze vocht verliezen. Schenk de bouillon erbij en kook alles zachtjes 10 minuten. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de kookroom toe, breng op smaak met peper en zout en verwarm zonder te koken. Verdeel de hamreepjes over 4 borden of soepkommen. Schep de hete soep erop en bestrooi deze met bieslook. Lekker met geroosterd brood.
  14. Tips:
  15. De rauwe hamreepjes kunt u vervangen door gerookte kip- of zalmreepjes.
  16. Het toevoegen van een scheutje sherry of witte port maakt de soep extra lekker.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie