- 7 dl groentebouillon of kippenbouillon (van tablet of uit pot)
- 300 ml kookroom
- versgemalen peper
- zout
- 100 gram hamreepjes
- 2 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries)
Bereiding:
Pel de sjalotjes en snipper ze in een soeppan in de hete olie en boter. Borstel of veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes of reepjes. Bak de paddestoelen even mee met de sjalotjes totdat ze vocht verliezen. Schenk de bouillon erbij en kook alles zachtjes 10 minuten. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de kookroom toe, breng op smaak met peper en zout en verwarm zonder te koken. Verdeel de hamreepjes over 4 borden of soepkommen. Schep de hete soep erop en bestrooi deze met bieslook. Lekker met geroosterd brood.
Tips:
De rauwe hamreepjes kunt u vervangen door gerookte kip- of zalmreepjes.
Het toevoegen van een scheutje sherry of witte port maakt de soep extra lekker.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?