Recept 35*** (3 stemmen)

Bosduivensoep met wintergroenten

Dit is een recept van

tijd
240 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 1 bosduif
  3. 1 prei
  4. 2 stengels bleekselderij
  5. 2 wortelen
  6. 1 grote ui
  7. 8 spruitjes
  8. 1/2 selderijknol
  9. 1 blad savooiekool
  10. 2 eetlepels arachide- of maisolie
  11. 500 gr platte runderbeenderen
  12. 1 takje tijm
  13. 1 blaadje laurier
  14. 1 teentje knoflook
  15. Boter
  16. Peper
  17. Zout
  18. Bereiding:
  19. Haal het borstvlees van de duif, verwijder zorgvuldig de ingewanden uit het karkas en hak het karkas en de billen in stukken
  20. Maak de prei, de selderij, 1 wortel en de ui schoon en snijd ze in grove stukken
  21. Verhit de olie in een pan en bak de stukken karkas en de billen
  22. Voeg de gesneden groenten toe en bak die even mee
  23. Doe de runderbeenderen erbij, samen met het takje tijm, het laurierblaadje, het in de schil geperst knoflookteentje, peper en zout
  24. Bevochtig met 2 liter water en laat ca. 3 uur zachtjes sudderen
  25. Maak de andere wortel schoon en snijd hem in dunne schijfjes
  26. Was de spruitjes en snijd ze in vieren
  27. Maak de knolselderij schoon en snijd hem in blokjes
  28. Spoel het savooiekoolblad, droog het en snijd het in fijne slierten
  29. Smelt 40 gr boter en stoof de groenten
  30. Zeef er de bouillon over en kook de groenten beetgaar
  31. Breng op smaak met peper en zout
  32. Bak de duiveborst in een klontje boter, snijd hem in dunne plakjes en voeg die net voor het opdienen bij de soep

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie