Altijd weten wat je gaat eten?
Bosduivensoep met wintergroenten
Bereidingswijze
- Ingrediënten:
- 1 bosduif
- 1 prei
- 2 stengels bleekselderij
- 2 wortelen
- 1 grote ui
- 8 spruitjes
- 1/2 selderijknol
- 1 blad savooiekool
- 2 eetlepels arachide- of maisolie
- 500 gr platte runderbeenderen
- 1 takje tijm
- 1 blaadje laurier
- 1 teentje knoflook
- Boter
- Peper
- Zout
- Bereiding:
- Haal het borstvlees van de duif, verwijder zorgvuldig de ingewanden uit het karkas en hak het karkas en de billen in stukken
- Maak de prei, de selderij, 1 wortel en de ui schoon en snijd ze in grove stukken
- Verhit de olie in een pan en bak de stukken karkas en de billen
- Voeg de gesneden groenten toe en bak die even mee
- Doe de runderbeenderen erbij, samen met het takje tijm, het laurierblaadje, het in de schil geperst knoflookteentje, peper en zout
- Bevochtig met 2 liter water en laat ca. 3 uur zachtjes sudderen
- Maak de andere wortel schoon en snijd hem in dunne schijfjes
- Was de spruitjes en snijd ze in vieren
- Maak de knolselderij schoon en snijd hem in blokjes
- Spoel het savooiekoolblad, droog het en snijd het in fijne slierten
- Smelt 40 gr boter en stoof de groenten
- Zeef er de bouillon over en kook de groenten beetgaar
- Breng op smaak met peper en zout
- Bak de duiveborst in een klontje boter, snijd hem in dunne plakjes en voeg die net voor het opdienen bij de soep
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?