Bosbessentaart met vanillesaus

15 (15)
30 min

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Laat de Solo smelten en meng er de suiker, havermout, bloem en Solo Crèmefine Cuisine door.
  3. Giet 4/3 het beslag in een taartvorm en strooi er de bosbessen op.
  4. Meng de suiker en Maïzena en strooi dit mengsel uit over de bosbessen.
  5. Bedek met de rest van het beslag en bak de taart 20 minuten in de oven.
  6. Maak ondertussen de saus: Snij het vanillestokje door in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
  7. Breng de melk en Solo Crèmefine Cuisine aan de kook met de vanillezaadjes.
  8. Klop de suiker en de eierdooiers schuimig en giet er al roerend de warme melk en Solo Crèmefine Cuisine bij.
  9. Doe het mengsel in een schone pan en verwarm de saus op een laag vuurtje tot de saus begint in te dikken. Let echter op dat de saus niet kookt.
  10. Giet de saus door een zeef. Eet de taart warm of koud met de vanillesaus.

Tip

Serveer bij deze taart een versgezet kopje Lipton Forest Fruit Tea. Het rijke aroma van rijpe woudvruchten versterkt de smaak van de verse bosbessen op de taart.

Advertentie

Reacties (3)

Gepost door Solo op 02 mei 2014 om 13u31

Ja! 1/3 is prima :-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?