Altijd weten wat je gaat eten?
Boorsemse biersoep
Bereidingswijze
- Ingrediënten
- 150 gr boter
- 2 eetlepels bloem
- 1 1/2 liter bier
- 2 eierdooiers
- 1 dl room
- Peper
- Zout
- Eventueel in boter gebakken croutons
- Bereiding:
- Smelt op zacht vuur 50 gr van de boter in een pan, roer de bloem eronder en blijf met een houten lepel constant roeren
- Voeg zout toe
- Doe er, als de massa homogeen is, beetje bij beetje, onder voortdurend roeren het bier bij
- Laat alles op zacht vuur ± 30 minuten zachtjes pruttelen
- Doe de eierdooiers en de room in de soepterrine, voeg 50 gr zachte boter toe en maak dit mengsel op smaak met peper uit de molen
- Voeg vlak voor het opdienen de biersoep aan het ei/roommengsel toe
- Roer alles goed door elkaar en serveer de soep met in boter gebakken croutons
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?