Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Manlief vragende wat ie eten wou en zo kwam er dus weer eens een gerecht uit de Römertopf. Lang geleden een TOPPER in ons gezin. Het is even wat snijwerk aan groente, maar dan heb je ook wat. Alles in die aardenwerken pan/ pot/schotel .... ... en dan kan die de oven in en hoef je er niet meer naar om te kijken. Ja, na een uurtje ff omroeren dat is alles. Dit hoeft niet eens, maar mmmm die geuren die vrij komen... om te watertanden.
  2. Die aardenwerken schaal moet vooraf wel een half uurtje in koud water staan om zich vol te kunnen zuigen en in de KOUDE oven gezet. Dan pas de temperatuur op 200 graden instellen. Als je dit niet doet knapt de schaal zeer waarschijnlijk kapot en dan heb je wat naars aan de hand, geen eten, de schaal kapot en een vieze oven . En dat willen we echt niet.
  3. Maak alle groente schoon zoals boven beschreven. Werk er de kipblokjes doorheen en alle kruiden. Roer alles goed door elkaar.
  4. Mieter dan die hele zwik in de natte schotel , zet de natte deksel erop en plaats in de oven en zet de oven op200 graden.Haal na een uur de schotel even uit de oven en roer nogmaals even om .Dan kun je meteen zien, hoever de kip al gaar is, want dat is belangrijk. Zet minimaal nog 30 minuten in de oven .De bleekselderij blijft nog iets beetgaar. Elke oven is weer anders, hou daar rekening mee. Laat in de oven totdat het jouw goeddunken heeft. O, ja en wat van het vocht dat vrijkomt kan iets over de rijst en van het teveel aan vocht is een heerlijke basis voor tomatensoep.
  5. Echt een zalig en gezond recept. Serveer met rijst.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?