Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr witte bonen (blik)
- 300 gr kikkererwten (blik)
- 1 grote ui, fijn gesnipperd
- 5 teentjes knoflook, gepeld
- 5 el olijfolie
- 2 el tomatenpuree
- 750 ml vleesbouillon (of water met 3 blokjes)
- peper&zout (pezo)
- VOOR DE GEHAKTBALLETJES:
- 350 gr lamsgehakt (mag ook ander)
- 2 eieren
- 150 gr paneermeel
- 1 el peterselie, fijngehakt
- 5 blaadjes salie, fijngehakt
Bereidingswijze
- Meng het gehakt met de eieren, het paneermeel en de gehakte kruiden.
- Meng met de handen alles goed onder mekaar, maak er niet al te grote balletjes van.
- Spoel de bonen en kikkererwten en laat goed uitlekken.
- Fruit de gehakte ui glazig in 3 el olijfolie en voeg er de hele knoflookteentjes aan toe, stoof kort mee. Doe er de tomatenpuree bij en meng. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook, laat 5 minuten koken. Voeg er de witte bonen en kikkirerwten aan toe en laat op een zacht vuur verder sudderen.
- Bak de gehaktballetjes in 2 el olijfolie op een hoog vuur rondom bruin.
- Doe ze bij de soep en laat nog 3 à 4 minuten sudderen tot de balletjes gaar zijn.
- Kruid alles met pezo.
- Dien op met rijst.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?