Bonbon van sinaasappelcrème met coulis van chocolade

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Sinaasappelcrème:
  2. Kook 25 cl room Solo Crèmefine Cuisine samen met de melk en de schillen van de 2 sinaasappels tot het kookt.
  3. Klop de eierdooiers met de suiker en voeg er de mengeling van de Solo Crèmefine Cuisine en de melk aan toe. Kook 3 minuten op een zacht vuurtje terwijl je blijft roeren.
  4. Leg de crème op een schaal en zet weg in de koelkast.
  5. Coulis van chocolade en rum:
  6. Giet 10 cl warme Solo Crèmefine Cuisine op de chocoladestukjes zodat ze smelten en voeg er de rum aan toe.
  7. Bonbon:
  8. Snij een velletje filodeeg in 4 rechthoeken. Leg in het midden een grote lepel sinaasappelcrème. Sluit het deeg in de vorm van een bonbon en smeer de onderkant met een penseel in met Solo Vloeibaar Light.
  9. Bereid zo de gewenste hoeveelheid bonbons en bak 4 minuten in de oven op 180°C.

Tip

Dresseer elke bonbon in het midden van het bord en werk af met een streepje chocoladesaus.

Advertentie

Reacties (5)

Gepost door Solo op 04 januari 2011 om 17u47

Dank je wel voor de opmerking. Misschien de volgende keer de goed laten voorverwarmen? Smakelijk !

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?