Ingrediënten voor 4 personen
-
35 cl Solo Crèmefine Licht
- 0.25 l melk
- 2 sinaasappels
- 5 eierdooiers
- 120 g suiker
- 50 g pure chocolade
- 2 el bruine rum (Negrita)
- 1 pakje filodeeg
-
Bereidingswijze
- Sinaasappelcrème:
- Kook 25 cl room Solo Crèmefine Licht samen met de melk en de schillen van de 2 sinaasappels tot het kookt.
- Klop de eierdooiers met de suiker en voeg er de mengeling van de Solo Crèmefine Licht en de melk aan toe. Kook 3 minuten op een zacht vuurtje terwijl je blijft roeren.
- Leg de crème op een schaal en zet weg in de koelkast.
- Coulis van chocolade en rum:
- Giet 10 cl warme Solo Crèmefine Licht op de chocoladestukjes zodat ze smelten en voeg er de rum aan toe.
- Bonbon:
- Snij een velletje filodeeg in 4 rechthoeken. Leg in het midden een grote lepel sinaasappelcrème. Sluit het deeg in de vorm van een bonbon en smeer de onderkant met een penseel in met Solo Vloeibaar Light.
- Bereid zo de gewenste hoeveelheid bonbons en bak 4 minuten in de oven op 180°C.
Tip
Dresseer elke bonbon in het midden van het bord en werk af met een streepje chocoladesaus.
Andere Solo-leden over dit recept (5)
Gepost door Solo op 04 januari 2011 om 18u47
Dank je wel voor de opmerking. Misschien de volgende keer de goed laten voorverwarmen? Smakelijk !
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?