Bolognesesaus

0 (0)
100 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de wortel, spoel de selder, snij beiden in schijfjes, indien een dikke wortel, deze in de lengte in 2 snijden. Pel uien en knoflook en snipper fijn. Verhit 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel solo in een kookpot met dikke bodem. Bak hierin het gehakt tot het kruimelig is, voeg dan de uien, knoflook wortel en selder toe en bak tot de ui glazig is. Doe er nu de wijn bij en laat even koken tot de alcohol is verdampt, blijven roeren. Bestrooi met bloem, roer goed om, laat even meebakken om de bloemsmaak te verwijderen. Voeg nu de gepelde tomaten, de tomatenpuree en de oregano toe, meng goed door elkaar. Voeg nu het klontje suiker, laurierblad en het takje rozemarijn toe en laat onder gesloten deksel op een heel laag vuur 80 minuten sudderen. Verwijder laurier en het takje rozemarijn en breng op smaak met pezo. Dien op met tagliatelle.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?