Recept 55***** (10 stemmen)

bokkenpootjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Taart & Gebak

tijd
120 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak de biscuit:
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eiwitten op in de keukenrobot en voeg in delen de suiker en een snuifje zout toe. Spatel het amandelpoeder en de bloemsuiker onder het eiwitmengsel. Zeef de bloem boven het beslag en meng goed. Schep het beslag in een spuitzak, zorg dat alle lucht uit de zak is. Leg het bakpapier met de ruwe kant naar beneden op de bakplaat. Spuit er 20 koekjes op, werk af met geschaafde amandelen. Bak de koekjes 15-20 minuten af in de voorverwarmde oven. Schuif het bakpapier van de plaat op het moment dat de biscuit uit de oven komt. Zo voorkom je dat hij verder gaart.
  3. Maak de crème au beurre:
  4. Breng de melk, suiker, vanillemerg en -stokjes aan de kook. Klop de suiker met de room, eidooiers en crèmepoeder op. Verwijder de vanillestokjes en giet wat kokende melk op de koude massa. Schenk dit terug bij de kokende melk en blijf kloppen tot een dikke banketbakkersroom. Giet onmiddellijk in een koude kom en dek af met plastikfolie. Laat de banketbakkersroom afkoelen in de koelkast.
  5. Draai de boter luchtig in de keukenrobot. Voeg geleidelijk de koude banketbakkersroom toe. Schep het beslag in een spuitzak en spuit laagjes tussen de biscuit vanille.
  6. Maak de krokante chocoladevoetjes:
  7. Giet een deel van de gesmolten chocolade op een koude marmer en bewerk (tableer) met 2 spatels tot een dikkere massa van ca. 30°C. Schep de gekoelde chocolade terug door de warme chocolade tot hij een temperatuur van 32°C heeft bereikt. Dop de koekjes erin en schud de overtollige chocolade zorgvuldig af.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door DanielBuysse op 18 juni 2013 om 22u51

om je vingers af te likken

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie