Recept 45**** (1 stem)

Bok & Burger

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Burgers

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een kom het gehakt, knoflook(geperst), fijngesneden sjalot, ei en kaneel. Vorm van het gehakt 4 hamburgers en gril ze kort in de pan. Leg de hamburgers in een ovenschaal en zet apart.
  2. Voor de uien compote:
  3. snijd de uien fijn en stoof ze in 20 minuten zacht in een hapjespan met de boter, basterdsuiker, balsamicoazijn en 5 kruiden poeder. Voeg tussentijds water toe als het mengsel te droog wordt.
  4. afwerking:
  5. Beleg de burgers met een plakje gruyère en zet in de over tot de kaas is gesmolten. Bak in een koekenpan de ontbijtspek krokant. Snijd de hamburgerbroodjes open en beleg de onderkant van het broodje achtereenvolgens met: rucola sla, ontbijtspek, de hamburger en de uien compote.
  6. heerlijk in combinatie met Jopen bokbier.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie