Ingrediënten voor 4 personen
- 40 gr boter
- 2 grote uien
- 250 gr gemengde champignons naar keuze
- 500 gr ossenhaas
- 1 el Dijonmosterd
- 2 in blokjes vleestomaten
- 1 mespuntje cayennepeper
- 250 ml runderbouillon
- 125 ml créme fraiche
- 2 el plaate fijngehakte peterselie
- peper & zout
Bereidingswijze
- Laat de ossenhaas op kamer temperatuur komen.
- Smelt de boter in een hapjespan en fruit de uien zachtjes hierin glazig.
- Snijd of scheur de paddenstoelen in stukken en voeg deze toe, bak ze in ongeveer 6 minuten bruin.
- Schep de mosterd, de helft van de tomaten en de cayennepeper erdoor en schenk de bouillon erbij.
- Verwarm het geheel goed door en laat het op een zacht vuurtje een paar minuutjes op smaak komen.
- Snijd ondertussen de ossenhaas in kleine blokjes van 2-3 cm.
- Roer de crème fraîche en de rest van d etomaten door de paddenstoelen- mosterdsaus. Voeg de ossenhaas toe als de crème fraîche is opgewarmd.
- Roer het vlees goed door de saus zodat het vlees omhuld wordt door de romige saus.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Bestrooi het gerecht met de peterselie.
- Serveer direct, de vlees blokjes moeten nog een beetje rosé van binnen zijn.
- Serveertip: Lekker met rijst en een groene salade.
- ..
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?