Boeuf bourguignon

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. - schep het rundvlees om met de bloem, zout en peper naar smaak
  2. - verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de spekblokjes zacht uit tot ze lichtbruin kleuren
  3. - schep ui en knoflook erbij, bak mee tot ze glazig zijn
  4. - schep het spek-uimengsel uit de pan
  5. - bak de blokjes rundvlees in het bakvet rondom bruin aan, doe het spek-uimengsel terug in de pan bij het rundvlees
  6. - schenk langs de rand van de pan de rode wijn erbij
  7. - doe de champignons, de wortel en de laurier bij het vlees in de pan en schep even om
  8. - breng heel zachtjes aan de kook en laat het vlees met de deksel op de pan 2 tot 2,5 uur zachtjes garen
  9. - breng nogmaals op smaak met peper en zout
  10. Lekker met aardappelpuree.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?