Ingrediënten voor 2 personen
- 250 gr rosbief
- 2 sjalotjes
- 150 gr champignons
- 40 gr boter
- 50 gr magere gerookte spekblokjes
- 10 zilveruitjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 el rijstebloem
- 1 dl rode wijn
- 1 dl vleesbouillon
- peper en zout
- 1 el verse gehakte tijm of 1 tl gedroogde
- 1 laurierblad
- 1 el maizena
Bereidingswijze
- Snijd de rosbief in grote dobbelstenen.
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Verhit de helft van de boter in de braadpan, bak hierin in ca. 2 minuten de spekblokjes en schep ze uit de pan.
- Bak de rosbiefblokjes 3 minuten in het bakvet en schep ze ook uit de pan.
- Voeg de rest van de boter toe en bak de champignons, de sjalotjes en de zilveruitjes even mee.
- Roer de tomatenpuree en daarna de rijstemeel erdoor.
- Bak zachtjes 2 minuten.
- Giet de wijn en de bouillon erbij en voeg peper, zout, tijm, laurier toe. Stoof dit zachtjes voor 5 minuten.
- Schep de spekblokjes en vleesblokjes erdoor en verwarm nog 15 minuten.
- Vermeng de maizena met een beetje water. Roer dit daarna door de saus totdat hij wat dikker wordt.
- Lekker met sperziebonen en rijst.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?