Recept 45**** (3 stemmen)

boerentaart met kip

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. smelt de boter.roerbak hierin de prei in ongeveer 1 minuut zacht. oe debloem erbijen roerbak tot het mengsel gaat borrelen. neem de pan van het fornuis. roer langzaam de melk en de bouillon erbij. laat al roerend koken tothet mengsel bindt. neem e pan van het fornuis. roer de kip, broccoli,paprika, mais en peterselie erdoor.
  2. schep de vulling in een vuurvaste schaal. snijd van 2 velletjes bladerdeegreepjes van 3 centimeter breed en leg die rond de rand van de schaal.bestrijk de reepjes licht met ei. leg de rest van het bladerdeeg over de vulling en de rand zodat de schaal afgesloten is. snijd de rand bij en druk het deeg dan goed aan. bestrijk de bovenkant van het deegmet ei. bak de taart 10 min. op 200°C. temper de oventemperatuur dan tot 180°C en bak ze nog eens 20 min. tot hetdeeg bruin is.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?