Boerenkool met tomaat en mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. De aardappelen schillen, klein snijden en met wat zout in weinig water gaar koken. Na ongeveer 10 minuten de boerenkool er opleggen.
  2. Ondertussen in een koekenpan de ui fruiten met de knoflook , de hamblokjes erbij voegen evenals de tomatenstukjes (zonder het vocht). De basilicum erover heen strooien evenals de kurkuma en de kardemon (alles op gevoel en naar eigen smaak)
  3. De stamppot fijnstampen en de warme melk erdoor roeren. Het uienmengsel er door heen scheppen.
  4. Een ovenschaal invetten en de stamppot met het uienmengsel erin scheppen.
  5. De tomaten en de mozzarella in dunne plakjes snijden en afwisselend dakpansgewijs op de boerenkool leggen.
  6. De schaal onder een voorverwarmde grill plaatsen en de kaas licht laten smelten en lichtbruin laten kleuren.
  7. Mocht je de worst missen bij deze boerenkool schotel dan kun je die er uiteraard apart bijgeven.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?