Recept 05 (0 stemmen)

Boerenbrood met walnoot, vijg en rozijnen

Dit is een recept van

tijd
205 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Week vooraf de rozijnen 10 minuten in lauw water, giet het water af en laat drogen.
  2. Meng roggemeel en tarwebloem en voeg het zout toe.
  3. Maak een kuiltje en doe hierin de in 250ml lauw water opgeloste gist.
  4. Voeg ahornsiroop toe.
  5. Kneed het deeg zo'n 15 min. tot het soepel aanvoelt.
  6. Dek het deeg af en laat 60 min. rijzen.
  7. Sla het dan met een klap neer.
  8. Kneed geleidelijk aan de noten, vijgen en rozijnen door het deeg en let erop dat ze gelijkmatig verdeeld zijn.
  9. Vorm een langwerpige bol van het deeg, leg het in een bakblik en laat 60 min. rijzen.
  10. Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood gaar in 45 min.
  11. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?