Recept 45**** (1 stem)

Boeren-ovenkip met groene kruiden en verse groenten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Kipgerechten

tijd
80 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Boen de aardappeltjes onder stromend water goed schoon. Halveer ze. Boen de citroen schoon en snijd hem in plakjes. Pel en pers het teentje knoflook. Hak de tuinkruiden grof en meng met 2 eetlepels Solo Vloeibaar, 1 theelepel peper en wat zout.
  3. Wrijf de binnenkant van de kip in met de helft van het kruidenmengsel, de helft van de knoflook en een paar plakjes citroen. Wrijf de buitenkant van de kip in met 1 eetlepel vloeibare margarine en de rest van de knoflook.
  4. Meng de aardappels met 1 eetlepel Solo Vloeibaar, 0.5 theelepel peper en wat zout.
  5. Leg de kip in het midden van een grote ovenschaal of braadblik met de aardappels eromheen.
  6. Laat de kip en de aardappels in het midden van de hete oven in ca. 60 minuten goudbruin worden.
  7. Meng ondertussen de groenten met de rest van het fijngehakte kruidenmengsel. Schep ze als de kip zo’n 45 minuten in de oven staat om de kip heen, leg een paar plakjes citroen op de groenten en laat alles in ca. 15 minuten verder gaar worden.
  8. Verdeel de kip in stukken en leg ze terug in de ovenschaal. Verdeel aan tafel over 4 borden.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Willy007 op 21 september 2014 om 12u42

Heb vandaag de appeltaart geprobeerd, recept trekt op niets,of je nu beginneling of gevorderd bent.

Gepost door Solo op 22 september 2014 om 14u21

Over welk recept gaat het juist Willy?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?