Recept 45**** (1 stem)

boeren beursjes

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Doe de eieren, 150 ml melk en de bloem in een mengkom
  2. meng dit tot een homogene massa (zonder klonters)
  3. Voeg de rest van de melk, de olie en het zout toe
  4. nog eens goed mengen met een garde
  5. bak van het beslag 12 dunne pannekoekjes in een goed warm koekenpannetje van 22 cm doormeter
  6. stapel de pannekoeken op een bord
  7. Borstel de champignons schoon en snijd ze in driehoekjes
  8. stoof ze gaar in een pan met olijfolie
  9. snijd de ham in kleine blokjes
  10. Voor de bechamel saus: laat de margarine in een potje smelten
  11. doe de bloemerbij en meng tot een bol
  12. roer nog even op het vuur tot deze bol goed droog aanvoeld
  13. haal dan de pot van het vuur
  14. voeg beetje bij beetje de melk toe
  15. wanneer alle melk erin zit en goed vermengd is mag dit mengsel nog even al roerend op het vuur
  16. tot dit begind in te dikken
  17. haal het vervolgens terug van het vuur
  18. voeg de geraspte kaas toe en meng deze onder de warme bechamel
  19. eindig met de champignons en de ham
  20. leg 2 eetlepels saus in het midden van elke pannekoek
  21. vorm een beursje en bind het vast met keukengaren of met bieslookstengels
  22. Doe de beursjes in een ovenschotel bedek deze met aluminiumfolie
  23. en vewarm de beursjes ongeveer 14 min
  24. in een voorverwarmde oven van 150°C
  25. serveer 2 beursjes de man

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie