Boekweitpannenkoeken

1 (1)
15 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Klop het ei los samen met de Becel Vanilledrink. Voeg het boekweitmeel samen met de kaneel, het bakpoeder en de natriumbicarbonaat toe en klop even kort. Laat minstens een half uur rusten (je kunt het deeg ook de avond voordien maken en een nachtje laten rusten).
  2. Verhit een pan op een middelmatig vuur en rooster de kokosschilfers. Zet opzij.
  3. Zet de pan weer op het vuur en voeg wat olie toe.
  4. Giet een klein beetje deeg in de pan en bak 2-3 minuten. Draai om en laat nog eens 2 minuten bakken. Rooster de kokosschilfers in een hete koekenpan lichtbruin.
  5. Leg de pannenkoek op een bord en werk zo verder tot al het deeg op is. Garneer de pannenkoeken met bramen en geroosterde kokosschilfers.

Tip

Vervang het ei door een „flax-egg” of chiazaad voor een veganistische versie. Laat daarvoor 1 eetlepel gemalen lijnzaad of hele chiazaadjes ca. 20 minuten weken in 2,5 eetlepels water. Het resultaat is een gelachtige, dikke massa. Gebruik op dezelfde manier als het ei.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?