Boekweitpannenkoeken op z’n Kempens

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. ½ kg boekweitmeel, 125 gr. bloem, 25 gr. gist, ½ liter melk, ½ liter water, 1 mespunt zout, boter om te bakken, stroop of jam.
  3. Bereiding: Zeef de bloem en het boekweitmeel en maak in het midden een kuiltje. Lost de gist in een kop warme melk op en giet dit in het kuiltje. Meng even met de bloem en strooi het zout erbij. Giet er vervolgens de melk en het water bij en roer alles goed onder elkaar. Laat het deeg op een warme plaats een half uur rijzen.
  4. Verhit boter in een koekenpan en bak de pannenkoek tot hij aan de bovenkant droog is. Draai hem om en bak de tweede zijde bruin. Dien op met stroop of jam.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Micmac op 16 september 2019 om 16u28

Het recept is niet het juiste, wat ik zoek is die donker grijze breekbare boekweitkoek, vroeger aten wij dat elke week maar na 50 jaar weet ik het recept niet meer, wel hoe hij eruitzag maar . . .

Hoeveel sterren geef jij dit recept?