Ingrediënten voor 4 personen

 • 125 gr bloem
 • 4 el water
 • 4 el olie
 • 1 mespunt zout

Bereidingswijze

 1. Deze taartbodem is van Patricia Wells. Voorbakken niet nodig en de hele bodem is in minder dan 5 minuten klaar.
 2. Geschikt voor een vorm van 23/26 cm en met vulling erop gaat de bodem zo’n 45 minuten in een oven van 190 graden. Het wordt een beetje brosse bodem maar stevig genoeg om de taart in punten te snijden en niet uit elkaar te vallen. De randen van de vorm bedek je niet. Smeer die gewoon in met wat olie. Het deeg gaat alleen over de bodem van de vorm.
 3. Patricia Wells heeft deze bodem in een aantal van haar boeken staan en steeds zijn de hoeveelheden een beetje anders. Met andere woorden, het luistert niet zo nauw.
 4. Doe 125 gram bloem in een kom met een mespunt zout. Doe er 4 flinke eetlepels water bij en roer dit om met een vork. Dan doe je er 4 eetlepels olie bij en blijf je nog even roeren. Je ziet dat het deeg een bal vormt en vervolgens kun je het heel even doorkneden met je hand. Het is een zacht deeg en lijkt een beetje op koekjesdeeg maar door de olie veel gladder. Nu kan het in de vorm en met de knokkels van je hand druk je het gelijkmatig uit over de bodem. Prik er met een vorm wat gaatjes in en klaar ben je.
 5. Deze bodem is zo simpel en is veel minder zwaar dan bladerdeeg of hartige taartdeeg.
 6. Als je deze bodem gebruikt voor een hartige taart en er is een stukje over voor de lunch van de volgende dag, zet dat stuk dan niet in de koelkast want dan wordt de bodem zacht.
 7. Bron Culinette eigen foto

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Love to Cook op 26 januari 2015 om 18u40

Bedankt voor de tip Sherly

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?