Recept 35*** (8 stemmen)

Bloemkoolsoep

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Soepen

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kleine roosjes van de bloemkool snijden, beetgaar koken in gezouten water, moeten nog krokant zijn, afgieten, het vocht bijhouden. De roosjes dienen als de garnituur.
  2. De rest van de bloemkool, het preiwit en de bleekselder in grove stukken snijden.
  3. Aardappel schillen en in grove stukken snijden
  4. Smelt wat solo in een hoge kookpot, stoof hier de ui in aan.
  5. Voeg nu de porei, selder en de bloemkool toe, laat even meestoven.
  6. Doe het kookvocht van de bloemkoolroosjes bij de groenten en vul verder aan met water tot 2 liter.
  7. Als de soep kookt, de bouillonblokjes en de aardappelen toevoegen.
  8. Laat ongeveer 30 minuten gaarpruttelen.
  9. Soep van het vuur nemen, even laten afkoelen en dan grondig mixen, op smaak brengen met pezo.
  10. Wenst u een fijne feestsoep, de soep door een puntzeef zeven.
  11. De soep even laten opkoken en opdienen in warme borden, garneren met de bloemkoolroosjes, de garnaaltjes en gehakte peterselie, eventueel met een scheutje room.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?