Recept 05 (0 stemmen)

Bloemkoolsoep uit Mechelen

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 1 voetselder, 1 grote bloemkool, 2 uien, 1 groene sla, 50 gr kervel, 80 gr boter, 2 of 3 grote aardappelen, peper, zout, bouillon.
  3. Bereiding:
  4. Versnijd de groenten, stoof ze in de boter aan en laat ze eventjes uitzweten. Bewaar een aantal bloemkoolbloempjes. Overgiet ze met de bouillon. Voeg de aardappelen toe, breng het geheel aan de kook en laat ze zachtjes gaar worden. Kook intussen de resterende bloemkoolbloempjes in licht gezouten water gaar. Hak de kervel fijn. Draai de soep door een roerzeef en kruid haar met peper en zout. Werk de soep af met de gekookte bloemkoolbloempjes en de gehakte kervel.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 16 oktober 2009 om 15u48

Probeer dit gerecht met 1 liter bouillon. Je moet een grote bloemkool hiermee normaal onder kunnen zetten.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?