Bloemkoolsoep 'Potage Dubarry'

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Neem van de bloemkool mooie kleine roosjes voor de garnituur.
  2. Leg de roosjes in een kookpot met weing water en kook ze in 2 minuten beetgaar.
  3. Pel de ui en snij in kleine stukken.
  4. Snij prei en selder in kleine stukken.
  5. Smelt de solo in een soepketel en stoof hierin de ui, prei en selder in aan.
  6. Verwijder het onderste harde deel van de bloemkool en snij de rest in stukken, doe dit bij de andere gestoofde groenten.
  7. Bestrooi met bloem voor een lichte binding en bevochtig met de bouillon.
  8. Laat een uurtje zachtjes koken.
  9. Neem van het vuur en laat even afkoelen.
  10. Mix de soep heel fijn en doe ze daarna door een fijne chinois (zeef).
  11. Zet de soep terug op het vuur, kruid af met pezo.
  12. Voeg er de roosjes bloemkool aan toe samen met het kookvocht.
  13. Dien de soep op in warme soepkommen met een scheutje room en versier met plukjes peterselie.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?