Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Pel en snipper de ui en stoof hem in twee eetlepels Solo. Maak ook de bloemkool schoon en snij in roosjes. Hou enkele roosjes apart als garnituur.
Voeg de bloemkool bij de ui en schep gedurende 2 minuten om. Overgiet vervolgens met de bouillon. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat dit een half uurtje goed doorkoken.
Mix nu de soep met een mixer of blender glad. Voeg er de apartgehouden bloemkoolroosjes aan toe en laat ze gedurende 2 à 3 minuten garen in de soep. Werk af met een scheutje light room.
Verwarm de friteuse voor op 140°C. Snij de peperkoek in stukjes en bak ze zo’n 5 minuten in de friteuse. Laat ze ontvetten en afkoelen op een keukenpapier. Als de peperkoekcroutons droog en afgekoeld zijn, zal je merken dat ze ook krokant worden.
Schenk de soep in kommen en garneer met de peperkoekcroutons.