Bloemkoolsoep met paprika

Rode bloemkoolsoep… écht Inderdaad: deze bloemkoolsoep met paprika zet je misschien op het verkeerde been, maar is zo verassend lekker. 

Bereidingswijze

  1. Stoof de fijn gesneden ajuin in wat boter. Snijd de paprika in kleine blokjes en de bloemkool in roosjes, houd er enkele over als garnituur en blancheer. Breng de bloemkool en de paprika bij de ui en laat nog even verder stoven. Giet er de bouillon boven en laat alles gaar koken. Mix alles zeer fijn en meng er de boursin onder, mix nogmaals tot een romig geheel. Breng de soep op smaak en werk af met peterselie en de bloemkoolroosjes. Smakelijk!

Tip

Geef deze bloemkoolsoep met paprika een extra lekkere twist: rooster je paprika's in de oven, pel ze en voeg ze toe.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door drekejanssens op 04 november 2015 om 16u59

ik ga ze morgen maken , ineens voor een 12 a 14 personen... kijk ernaar uit...

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?