Altijd weten wat je gaat eten?
Bloemkoolsoep met ossentong
Bereidingswijze
- Een gevogeltefond of blanke fond bereiden. (eventueel bouillonblokjes).
- De ui en de prei grof snijden.
- Reinig de bloemkool en verdeel in roosjes. (enkele apart houden om te garneren).
- Stoof de ui en de prei in boter. Bestrooi met kerriepoeder en bloem, goed mengen en laten drogen en bevochtig met de bouillon.
- Breng aan de kook en voeg de bloemkool toe.
- Kruid met peper en zout en laat gedurende 25 minuten zachtjes koken.
- Bereid de garnituur:
- Kook de bloemkoolroosjes gaar en snij de ossentong in julienne.
- Mix de soep en doe ze door een roerzeef.
- Breng op smaak en werk af met room.
- Voeg de bloemkoolroosjes en de ossentong toe.
- Bestrooi de soep met kerriepoeder.
- Eet smakelijk.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?